Dakrenovatie Dordrecht

Is uw dak toe aan een professionele inspectie of renovatie? De dakdekkers van Best Totaalonderhoud BV zijn er voor al uw dakrenovatieklussen in en rond Dordrecht. Neem contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 078 - 204 40 06.

Functie dakrenovatie Dordrecht

De kwaliteit van uw dak heeft invloed op de uitstraling van uw huis en de waarde hiervan. Daarnaast kan het veel invloed hebben op uw energieverbruik. Met onze Nederlandse weersomstandigheden moet een dak veel doorstaan. Wind, regen, sneeuw en vorst kunnen allemaal leiden tot slijtage aan uw dak. Hierdoor kunnen er al snel kleine beschadigingen ontstaan, maar ook grotere. Denk hierbij aan aantasting of doorzakking van de dakconstructie.

Dakrenovatie verschilt van dakreparatie. We spreken van dakrenovatie als er iets vernieuwd wordt aan het dak. Met dakrenovatie kan het dak bijvoorbeeld energiebesparender of waterafstotend gemaakt worden. Soms is renovatie niet per se nodig en volstaat een reparatie. Maar zeker als uw dak al wat ouder is en u regelmatig tegen dezelfde problemen aanloopt, kan dakrenovatie een verstandige keuze zijn.

Dakinspectie Dordrecht

Kleine beschadigingen kunnen makkelijk verergeren en uitgroeien tot grote schade. Dit kan vervolgens hoge kosten met zich meebrengen. Door middel van dakrenovatie kunt u dit soort hoge onkosten en onveilige situaties voorkomen. Daarom is het verstandig om niet te lang te wachten als u deze beschadigingen opmerkt: schakel zo snel mogelijk een professionele dakdekker in.

Twijfelt u aan de conditie van uw dak? Bij Best Totaalonderhoud BV brengen we deze graag voor u in kaart door een dakinspectie uit te voeren. We raden aan om dit standaard één keer per twee jaar te laten doen. Bij een dakinspectie wordt het dak grondig onderzocht op lekkagerisico’s en beschadigingen in de dakconstructie of dakbedekking.

Kosten dakrenovatie Dordrecht

De kosten van dakrenovatie kunnen erg uiteenlopen. Deze hangen af van de oppervlakte van het dak, wat voor soort dakbedekking erop ligt en wat voor beschadigingen er geconstateerd zijn. Dakpannen zijn bijvoorbeeld veel duurder in de aanschaf dan bitumen, en renovatie van een schuin dak is veel meer werk dan renovatie van een plat dak. Gemiddeld bent u rond de 5000 euro kwijt aan dakrenovatie bij een schuin dak. Bij een plat dak ligt dit rond de 1500 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Mocht u overwegen om het dak te laten renoveren kunt u op een aantal dingen letten. U zou bijvoorbeeld de renovatie samen kunnen laten vallen met andere werkzaamheden aan uw dak. Denk hierbij aan het plaatsen van Dakisolatie en zonnepanelen, het laten reinigen van uw dak of het vervangen van dakgoten en zinkwerk.

Daarnaast is het verstandig u te laten verzekeren van goede luchtdichtheid van uw dak, om warmteverlies door ongewenste luchtstromen te voorkomen. U kunt zich ook afvragen of er asbest in uw dak zou kunnen zitten. Als dit zo is, kunt u het beste de hele dakbedekking laten vervangen. Tot slot kan het, zeker bij hevigere ingrepen, nodig zijn om ook een architect in te schakelen. U kunt dit met uw dakdekker overleggen.

Contact met Best Totaalonderhoud BV voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Best Totaalonderhoud BV bieden we veilig werken, snelle service, professionele resultaten en scherpe prijzen. Onze dakdekkers gaan graag met u in overleg over alle mogelijkheden. We kunnen dan eventueel gelijk meedenken over het combineren van de dakrenovatie met andere werkzaamheden.

Bent u op zoek naar een dakdekker die u kan helpen met het inspecteren of renoveren van uw dak? In Dordrecht kunt u bij Best Totaalonderhoud BV terecht voor iedere dakrenovatieklus. Vul het contactformulier in of bel naar 078 - 204 40 06 en er staat zo snel mogelijk een vakman bij u voor de deur.